Ervaringen van studentstagiair Jonas Lantink

08.08.2024

Op aanraden van een vriend ben ik een paar maanden geleden begonnen met een studentstage bij Paulussen Advocaten. Omdat het een kantoor is dat op veel verschillende rechtsgebieden actief is, leek het mij een uitstekende kans om tijdens de stageperiode zo veel mogelijk te leren over het recht en de advocatuur.

Tijdens mijn stage heb ik dan ook in veel verschillende disciplines ervaring op kunnen doen onder de begeleiding van advocaten die enthousiast waren om mij mee te nemen in de praktijk. Ik kreeg niet alleen juridische uitzoekklussen en andere interne taken, maar mocht ook mee naar zittingen, cliëntgesprekken en lezingen. Daardoor heb ik ook veel praktische vaardigheden uit de advocatuur kunnen leren, waardoor mijn stage ervaring bood die ik niet in de studie op kon doen. Ook bood de stage de mogelijkheid om bij echte en vaak complexe situaties diepgang te zoeken. Al met al kun je uit een stage bij Paulussen Advocaten veel kennis halen waar je in de collegebanken nog niet eens bij stil had gestaan.

Naast dat mijn tijd bij Paulussen Advocaten heel leerzaam was, was deze door de medewerkers bij Paulussen Advocaten ook heel gezellig. De sfeer op het kantoor is goed en collegiaal, waar je als student-stagiair ook helemaal in mee wordt genomen. De toegankelijkheid en het enthousiasme van de advocaten bij Paulussen Advocaten zorgden ervoor dat ik het meeste uit mijn stage heb kunnen halen. Door de stage is mijn passie voor de advocatuur sterk aangewakkerd. Ik ben iedereen bij Paulussen Advocaten dan ook heel dankbaar voor de gezelligheid en de moeite die ze hebben gedaan om de stage voor mij zo leerzaam en leuk mogelijk te maken.

Nieuws Overzicht